Barn & familj

Vi har många aktiviteter för alla barn mellan 0-12 år, och för deras föräldrar!

Vad passar dig och/eller ditt barn?

Vi har verksamhet för alla åldrar. Läs om våra olika aktiviteter nedan!

Öppen Förskola/Barnsång

Ålder: 0-5 år och vuxna

Dag och tid: Torsdagar kl 10-12

Välkommen till vår Öppna förskola! Vi börjar alltid med en sångsamling och därefter är det fri lek och fika. Du stannar så länge som det passar dig och ditt barn.

Söndax

Ålder: 4-13 år

Dag och tid: Söndagar kl 11.00

Söndax är vårt samlingsnamn för barnens gudstjänster 
som firas på söndagar i Nimbuskyrkan. 

Barnvakten

Ålder: 0-3 år

För de minsta barnen finns det ett lekrum. Hit är du välkommen som förälder tillsammans med ditt barn, här finns inga ledare utan här ansvarar man som förälder. I lekrummet finns det en tv-skärm så du kan följa de vuxnas gudstjänst, om du vill. Det finns även möjlighet att värma barnmat, ta en kopp kaffe och umgås med andra föräldrar.

Söndax

Ålder: 4-8 år

Söndax är för barn i åldrarna 4-8 år. Vi börjar med en samling där vi sjunger, får ta del av en bibelberättelse eller en berättelse från någons liv, ber och sedan gör vi olika aktiviteter tillsammans. Vi brukar pyssla, leka, spela innebandy eller göra något annat kul tillsammans.

Turbo

Ålder: 9-11 år

När du har börjat i årskurs tre är du välkommen till Turbo. På Turbo har vi alltid en samling där vi får höra en berättelse från Bibeln eller en berättelse från någons liv, vi ber tillsammans och ibland sjunger vi något. Vi brukar också öva oss på att hitta i våra Biblar, så ta med dig din Bibel när du kommer. Har du ingen Bibel så hör av dig till vår pastor, Josefine, så ser hon till att du får en. Efter samlingen har vi olika aktiviteter t.ex. pyssel, spel, lek, tävling och bordpingis.

XL

Ålder: 12-13 år

När du börjar i årskurs sex är du välkommen till XL. I XL har vi också en samling där vi pratar om sådant som står i Bibeln och ibland har vi gäster som berättar något från sitt liv. Vi övar en del också på att hitta i våra Biblar. Så ta med dig din Bibel när du kommer. Har du ingen Bibel så hör av dig till vår pastor, Josefine, så ser hon till att du får en. Efter samlingen har vi ofta en tävling eller lek.

Scouter

Ålder: 9-15 år

Dag och tid: Onsdagar kl 18.30-19.45

Scouterna på Nimbus är för dem som går i trean – sjuan. Det finns nio patruller i vår scoutkår och totalt är det ca 125 barn, ungdomar och vuxna som är med. Scouterna ska alltid vara klädda för att vara ute.

Terminens schema finns på vår Facebook-sida, https://www.facebook.com/Nimbusscout 

Är du intresserad av att börja i scouterna? Klicka på kontakt nedan och skicka ett mail med en intresseanmälan.

Anmälan för nya scouter inför hösten kan göras från 1 maj samma år.

Fredagshäng

Ålder:  0-100 år

Dag och tid: Fredagar kl 19.00

På fredagshäng är barn och vuxna välkomna att tillsammans äta, hänga, umgås, leka och bara vara. Vi möts kl 19 och ofta hjälps vi åt att fixa maten tillsammans. Sedan blir det mat, gemenskap, andakt och någon tävling eller lek. Vi håller det enkelt och fokus är på gemenskapen. Maten köps till självkostnadspris. 

Musik

Ålder: Alla

Gillar du att sjunga eller spela något instrument? Då kanske du vill vara med i vårat juniorteam som brukar spela på någon gudstjänst per termin. Klicka på länken för mer info.  

Nimbus ung

FÖRENINGEN NIMBUS UNG

​Nimbus Ung är vår barn och ungdomsförening. Vi tillhör barn och ungdomsorganisationen Equmenia. Vi vill skapa en plats där barn och unga växer i gemenskap med varandra och med Jesus. Vi vill och strävar efter att allt det vi gör ska vara präglat av glädje, gemenskap och trygghet. Alla våra ledare i någon av våra verksamheter skall ha gått en Trygga Möten kurs. Kursen ger ledare förutsättningar och verktyg för att förebygga övergrepp och forma en trygg verksamhet. Vi begär även av våra ledare att få se ett utdrag ur brottsregistret. Detta är en viktig del i arbetet med att skapa en trygg miljö, fri från alla former av övergrepp och kränkningar, för våra barn och unga.

Styrelsen

Nimbus Ung har också en styrelse med representanter från alla våra verksamheter:

Zandra Adolfsson
Kjersti Bruun Börjesson ordf.
Ruth-Elisabeth Bruun Börjesson
Daniel Lyckelid
Gabriella Klingståhl
Pamela Börjesson
Maria Palm                 

Kontaktpersoner

Josefine Savedson
Pastor
Kontaktperson för Öppen förskola & Fredagshäng

Tel: 073-640 0271

Kajsa Werling
Pastor
Kontaktperson för Söndax och Scout

Tel: 070-606 3712