Kurser

Nimbuskyrkan vill vara en plats för växt, utveckling och fördjupning. Här hittar du både betydelsefulla kurser och info om föreläsningar. Varmt välkommen att ta del av vårat utbud!

Alla kurstyper

Här får du mer information om olika kurser som Nimbuskyrkan arrangerar under årets gång.

Alpha

Dag och tid: onsdagar kl. 19.00-21.00

Kursstart: 11 september 2024

Kostnad: Ingen kursavgift, kostnad för maten för den som har möjlighet.

Plats: Nimbus café

Har du någon gång funderat över de stora frågorna i livet? Hade du tyckt att det vore spännande att tillsammans med andra få prata kring dessa? Då är en Alphakurs något för Dig! Under en Alphakurs får man ta del av undervisning kring vad den kristna tron säger om de stora livsfrågorna. Det finns gott om tid för samtal där vi tillsammans får tänka högt och vända och vrida på saker och ting. Alla frågor får ställas, samtalet är öppet och ingen behöver vara ”färdig” eller ”framme” i sina funderingar och tankar.

Sedan många år tillbaka har vi Alphakurser hos oss. Det är något av det mest spännande vi kan inbjuda till. Alpha är en serie samlingar som sträcker sig över en period på 10 veckor. En Alphakväll innehåller god mat, gemenskap, föredrag, fika och samtal i smågrupper. 

Vi kör kursen i vårt café tillsammans med Hönö missionskyrka.

Sedan 2005 har över 300 personer gått en Alphakurs på Nimbuskyrkan. Alpha finns i över 170 länder och är översatt till 112 språk, man räknar med att över 27 miljoner har gått den… Missa inte chansen att söka svar på livets frågor tillsammans med oss.

Se gärna en trailer om kursen: https://youtu.be/58Ujo18Jhpg

äktenskapskurs

Dag och tid: Söndagar kl. 17-19. Start 22 januari

Kostnad: Kursen är kostnadsfri. Kostnad för maten är 100 kr/par och tillfälle

Äktenskapskursen är en praktisk kurs över sju veckor som ger verktyg för att bygga en stark och sund relation med ett livslångt perspektiv!

Föredrag via film och enkla uppgifter som ger varje enskilt par möjlighet att samtala om kvällens ämne varvas. Även om äktenskapskursen utgår från kristna principer lämpar den sig för och är öppen för alla.

Varje pars integritet respekteras. Det förekommer inga gruppredovisningar och ingen behöver redovisa något om sin relation eller vilka frågor man arbetar med.

Se gärna en trailer om kursen https://youtu.be/58voEeSorh0

Kontaktperson

Josefine Savedsson
Pastor och föreståndare

Tel: 073-640 0271