Frikyrkans historia – filmvisning

15 oktober kl 20:00 21:30

Den 15 oktober kl 18.00 visar vi filmen Frikyrkans historia på Nimbus. Efter filmen finns det kaffe och fika för den som vill stanna kvar en stund. Välkomna!

”Frikyrkans historia har spelat en viktig roll för formandet av det svenska samhället. Hon införde den demokratiska formen i Sverige och lade en grund för kvinnans lika värde, hon har bedrivit ett omfattande social arbete, kämpat för religionsfrihet och stått för kulturell bildning. Men hennes historia har samtidigt utelämnats ur den svenska historieskrivningen och är för många en okänd historia. I filmen Frikyrkans historia får du möta en berättelse som också kantats av utmaningar, svårigheter och skandaler. Idag står frikyrkan inför frågan om hennes överlevnad.”