Alpha-äktenskapskurs 2018

VÅREN 2018 KOMMER VI KÖRA EN ALPHA-ÄKTENSKAPSKURS IGEN!

Äktenskapskursen är en praktisk kurs som ger verktyg för att bygga en stark och sund relation med ett livslångt perspektiv. Föredrag varvas med enkla uppgifter som ger varje enskilt par möjlighet att samtala om dagens ämne. Varje pars integritet respekteras. Det förekommer inga gruppredovisningar eller diskussioner och inga deltagare redovisar något om sin relation eller vilka frågor man arbetar med.

Teman
– att identifiera varandras behov
– att lära sig kommunicera effektivt
– att lösa konflikter
– hur gamla sår kan helas, förlåtelsens kraft
– hur partnern kan känna sig älskad
– relationer till föräldrar och svärföräldrar
– bra sex
– att ta tid för varandra, skapa nya vanor och ha roligt.

Var?
Kursen kommer vara under fyra lördagar i Nimbuskyrkan och vi kommer köra två undervisningspass per lördag.
Vi startar kl 10 med ett seminarium, kl 12 bryter vi för lunch och klockan 13 drar nästa seminarium igång, dagen är slut klockan 15.

När?
20 jan, 3 mars, 24 mars, 21 apr kl 10-15

Barnvakt
Vi kommer under kursen att erbjuda barnvakt i Nimbus-kyrkans lokaler för att så många som möjligt ska ha möjlighet att gå kursen.

Kostnad
Enda kostnaden för kursen är inköp av kursmaterial, 200 kr/par, samt kostnad för maten. OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn!

Anmälan
För anmälan skicka ett mail till: josefine@nimbuskyrkan.se  Sista anmälningsdag är 14 januari.

Meddela också eventuella allergier samt om ni kommer att behöva barnvakt så att vi kan planera för detta.

Mål
Detta är en kurs oavsett om er relation är stark, eller om den behöver stärkas. Ta chansen och investera tid i ert äktenskap och få tid för undervisning och samtal som kan stärka er relation.