Nyheter

Det är mycket som händer i Nimbuskyrkan. Här försöker vi berätta om en del av allt …

Alpha, en grundkurs i kristen tro!

Kategorier: Alpha,Kyrkblog,Nyheter,Undervisning

Under många år har vår församling drivit Alphakurser, och det är en grundkurs i kristen tro. Den vänder sig till dig som har funderingar kring den kristna tron, kyrkan, och annat som rör livet! Du får möjlighet att sitta ner och och äta en god måltid med andra, lyssna till ett föredrag, och sedan samtala om det givna ämnet under ledning av en samtalsledare.

Om du är ny i den kristna tron, eller inte än kristen men vill veta mer, eller om du vill diskutera några av livets stora frågor som vart kommer vi ifrån, vart är vi på väg, vad är meningen med livet, då är Alpha rätt sak för dig!

Vi träffas 18.30-21 på torsdagar i Nimbus café med start den 26e september. Kom och var med, eller bjud med dig en vän som du vet skulle passa in i sammanhanget!

Följande ämnen ingår i Alphakursen:

Vem är Jesus?
Varför måste Jesus dö?
Hur kan jag vara viss om min tro?
Varför skall jag be, och hur?
Varför skall jag läsa Bibeln, och hur?
Vem är den helige Ande?
Vad gör den helige Ande?
Hur blir jag fylld av Anden?
Hur kan jag göra det bästa med resten av mitt liv?
Hur kan jag stå emot det onda?
Hur leder Gud oss?
Varför och hur skall vi berätta om vår tro för andra?
Helar Gud idag?
Vad skall vi ha kyrkan till?

Har du frågor så kontakta Mattias Martinson på 0708-233445 eller mattias@nimbuskyrkan.se !

Författare:Henrik